Hakemus Fusi-vastaavaksi

Hakemus Fuusio 75 -vastaaviksi
Einari Tuukkanen, Patrik Lahti, Tuukka Mattlar

Hellurei ja helles bier,

Olemme kokoelma vuosien ‘15 ja ‘16 fukseja, jotka ovat toimineet fyssalla ja AYY:llä useissa vapaaehtoishommissa. Einari on nähty mm. fyysikkokillan puheenjohtajana sekä yrityssuhdevastaavana, Patrik puheenjohtajana sekä IE:nä ja Tuukka muun muassa killan ysvinä. Kaikki tekijöistä ovat lisäksi olleet myös aiemmin mukana Fuusion järjestämisessä erinäisissä tehtävissä.

Mielestämme erityisen huomioitavaa Fuusio 75:n kannalta on sen suhde vallitsevaan koronatilanteeseen ja tapahtuman toteuttamistapa. Joukostamme löytyy sekä viimeisen fyysisesti järjestetyn että koronan vuoksi perutun Fuusion tekijöitä ja tämän myötä meiltä löytyy kokemusta koronavaikutusten huomioimisesta projekteissa jo alkutekijöissä.

Olemme kaikki nauttineet killan toiminnasta usean vuoden ajan ja haluamme lähteä antamaan toiminnalle vielä viimeisten opintovuosiemme panokset. Alle on avattu lisää tarkemmista ajatuksistamme liittyen koko juhlavuoteen, mutta lähtökohtaisesti pyrkisimme järjestämään fyysistä päätapahtumaa, jossa haluamme yhdistää puolipyöreiden arvokkuuden sekä (toivottavasti) muutaman vuoden tauon jälkeisen fyysisten juhlien jälleennäkemisen humun. Tämän juhlavuoden kohokohdan, eli itse vuosijuhlien, lisäksi haluaisimme järjestää muutakin aktiviteettia ja tapahtumaa akateemisesti eri-ikäisille kiltalaisille ja huomioida erityisesti perinteiden ja uusien ideoiden tasapainon.

Juhlavuosi sujuu näkemyksemme mukaan suurin piirtein näin:

  • Kevät 2021: Fuusio 75 -toimikunnan rekrytointi. Tämän toimikunnan kanssa alustavia suunnitelmia ja skenaarioiden rakentamista erilaisille koronatilanteille.
  • Kesä 2021: Suunnitelmien alustavaa toteutusta ja valmistautumista syksyyn muun muassa budjetoinnin keinoin.
  • Syksy 2021: Fyysikkokilta 75 -juhlavuoden käynnistys. Juhlavuosi mukaan myös muihin killan tapahtumiin sopivissa määrin sekä erityisten juhlavuositapahtumien aloitus. Syksyllä tehdään myös koronatilanteen valossa päätös siitä, missä formaatissa vuosijuhlia aletaan todellisuudessa työstämään.
  • Kevät 2021: Huipentumaa kohti vuosijuhlaviikkoa sekä suunnitellun juhlaformaatin toteutumismahdollisuuksien varmistus.
  • Vuosijuhlaviikko: Juhlahumu vahvasti mukana

Summa summarum: Meillä olisi tässä koossa kohtuullisen kokenut ja innostunut kolmikko valmiina työstämään fyssalle neljännesvuosisadan täyttymistä kunnioittavaa kokonaisuutta. Suuri toive on, että tilanne olisi jo normalisoitunut, jolloin edettäisiin ns. perinteisen kaavan mukaan, mutta päätös voidaan tehdä vasta myöhemmin. Nähdäksemme päätös kuitenkin tulee tehdä jo syksyllä hyvissä ajoin, sillä kokemuksemme mukaan tilanteet eivät ainakaan parane yllättäen.

Kyselkää jos kysyttävää on ja eiköhän tästä jutella lisää maanantaina kokouksessa.

Let’s get down to business
Einari, Pate ja Tuukka

5 tykkäystä

Moi Einari Pate ja Tuukka!

Ihanaa että olette hakeneet fuusiovastaaviksi! Olen tästä niin innoissani että haluaisin kuulla lisää ajatuksia Fuusio 75 -toimikunnasta. Onko teillä esim jotain visiota, millaisia hommia toimikunta tekisi ja millaisia vastuita heille annettaisiin, kuinka usein toimikunta kokoustaisi, kuinka tiivistä yhteistyötä he tekisivät fuusiovastaavien kanssa tms? Yleisesti kuulisin mielelläni, mikäli teillä on jotain suunnitelmia tai ajatuksia aiheesta.

Terkuin,
Velma

1 tykkäys

Moikka Velma,

Hienoa kuulla, innostuit aiheesta. Lähtökohtainen ajatus toimikunnassa on ensinnäkin tarjota kiltalaisille mahdollisuuksia hieman matalammalla kynnyksellä olla mukana projektissa, mutta silti kokea merkitystä ja kantaa vastuuta. Tarkoituksena olisi löytää toimikuntaan päätyville vastuulleen jokin osatapahtuma, sekä mahdollisesti jotain isompia linjoja juhlavuodesta - tietenkin kykyjen ja kiinnostuksen mukaan. Toimikuntaan haluaisimme mukaan sekä kokeneempia toimijoita että nuoria tekijöitä, joista saataisiin muodostettua ryhmiä joissa nämä kaksi edellä mainittua ominaisuutta yhdistyisivät ja juhlavuodessa näkyisi killan eri vuosikurssien kädenjälki.

Näemme, että toimikunta voisi olla toiminnaltaan kepeä, eli asioita kokoustettaisiin tarpeen mukaan isommilla ja pienemillä ryhmillä, kuitenkin niin, että isot päätökset tehdään yhdessä, vaikka niitä valmistelisikin joku osajoukko. Erityisesti alkuvaiheessa haluamme panostaa ideointiin ja mahdollisesti workshoppailla uusia kiinnostavia ideoita kehittääksemme perinteitä. Kokoustaminen ei siis nähdäksemme ole itseisarvo. Vastaavasti yhteistyö olisi kuitenkin suhteellisen tiivistä edellä mainitun työnjako vision mukaisesti. Puhdasta nakkityövoimaa ei siis olla etsimässä tässä vaiheessa. Tämän hetkinen suunnitelma toimikunnan suhteen olisi, että koko on 3-9 toimijaa meidän lisäksemme, kuitenkin joustavasti jälleen sen mukaan miten kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Suunnitelmana olisi toteuttaa rekrytointi jo kevään aikana, jotta koko pumppu pääsee alusta saakka töihin.

Terveisin,
Einari, Pate ja Tuukka