Huonekasvit

Hottis fiilaa: Huonekasvit

Anna Huttunen

Tällä hetkellä Hottis fiilaa kaikenkokoisia vihreitä lapsia. Kasvit puhdistavat huoneilmaa, sekä piristävät monen harmaata arkea ja synkkää talvea, joten on aika esitellä heistä muutama.

Kaikkiin elämäntilanteisiin löytyy sopiva kasvi. Riippuen dynamiikan tarpeesta voi kasvattamisen aloittaa siemenestä tai taimesta asti, jolloin elämä on täynnä yllätyksiä.

Kaktukset eivät vaadi paljoa, mutta ovat uskollisia kumppaneita. He antavat anteeksi kiireen, huonon muistin ja kömpelyyden. Kuvan pikkuinen on tiputettu ja kaadettu monesti, hän on menettänyt suuren osan mullastaan, sekä saanut vettä hyvin satunnaisesti vaihtelevia määriä. Kaikesta huolimatta perheen esikoinen pysyy tilanteessa kuin tilanteessa tyynenä.

Värinokkosen pistokkaita saa helposti kaikilta nokkosvanhemmilta, sillä värinokkonen on rehevä ja vilkas persoona. Värinokkonen ottaa, mitä saa, ja kiipeää nopeasti ikkunaa pitkin valloittamaan maailmaa. Orkideat tarvitsevat viikottaista huolenpitoa. He kukkivat näyttävästi useita kertoja vuodessa, mutta vaativat riittävän ilmavan ja valoisan alustan yhteyttäville juurilleen.

Oman puutarhan kasvattamisen voi aloittaa chileistä. Chilit kaipaavat paljon rakkautta lannoitteen, runsaan kastelun ja valon muodossa. Chilitaloudessa kasvilamppu on hyvä sijoitus. Chilin vitamiinirikkaiden hedelmien sato paranee vuosien kuluessa.

Uuden perheenjäsenen voi löytää helposti Otaniemestä, mutta adoptioexcusta voi tehdä suuremmankin seikkailun yksin tai kaverin kanssa.

Omia sisäkasveja ja tulevan kevään puutarhaistutuksia ajatellen kannattaa vierailla esimerkiksi seuraavissa liikkeissä:
Plantagen
Tokmanni
Muhevainen
Puutarhakeidas

Muutoin kasvien loistoa voi päästä ihailemaan vaikkapa Helsingissä tällaisissa kohteissa:
Talvipuutarha
Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

3 tykkäystä