Katsaus Fyysikkokillan talousarvioihin

Morjesta,

Heti alkuun sanottava: Vaikka tämä nyt on hallinnon alla (raati: siirtäkää ehdottomasti muualle jos niin haluatte), niin ei ole kovin vakavaa asiaa, lähinnä kevyttä analyysiä killan talousarvioiden kehityksestä. Onko tästä jollekin hyötyä, tai voiko tuosta oppia mitään? Enpä tiedä, mutta onpahan tehy.

Lyhyesti: Oli tarkoitus kysyä viime vaalipelin aikaan liittyen jotain talouteen liittyvää (en edes muista alkuperäistä kysymystä), ja halusin taustoittaa sitä vähän. No aloin tekemään taustoitusta, ja sitten homma lähti lapasesta, ja sitten meillä olikin jo raati. No, päätin kuitenkin tehdä tämän taustoitukseni loppuun, ja se olisi luettavissa täältä.

Tässä kohtaa vielä semmoinen huomio: Tämä on täysin mun tekele, eikä sillä ole mitään virallista asemaa killassa. Voi löytyä laskuvirheitä, kaikki näkemykset ovat omiani; pointtina on, että suhtautukaa kaikkeen vähän varauksella. Homman pointti oli lähinnä koota talousarvioiden lukuja samaan paikkaan, ja katsoa pystyisikö niistä päättelemään jotain.

Toivottavasti tästä on iloa/hyötyä jollekulle, oli itselle ihan hauska projekti. Ja jos väellä joka oikeasti osaa data-analyysia on kehitysehdotuksia, niin otan ihan mielelläni vastaan :D

Mukavaa viikon alkua kaikille!

3 tykkäystä