Perustieteiden akateeminen komitea 6/21

Hellurei pitkästä aikaa!

Tänään oli taas perustieteiden akateemisen komitean (PAK) kokous, joka tällä kertaa kesti ruhtinaaliset 21 minuuttia. Kuten kokouksen nopeudestakin voi ehkä päätellä oli kokouksen esityslista erittäin lyhyt. Kuitenkin, pöydällä oli kaksi asiaa jotka koskevat fyysikkokillan opiskelijoita, joten päätin kertoa niistä teille täällä näin.

Ensiksi, koulutusneuvostojen täydentämisen lomassa esiteltiin Dekaanin päätös jakaa TFM-maisterikoulutusneuvosto kahteen niin että molemmat Mathematics and Operations Research ja Engineering Physics maisteripääaineet saavat omat koulutusneuvostonsa. Päätöstä motivoi ensinnäkin henkilökunnan toive asiasta. Lisäksi, kaikilla muilla SCIn maisteripääainella on omat koulutusneuvostonsa, joten tuntuu luontevalta toimia samalla tavalla tässäkin tapauksessa. Muutokselle on myös tarkoitus luoda paremmat mahdollisuudet linjojen kehitykseen. Oma koulutusneuvosto tarjoaa pääaineelle paikan mihin keskittää sen kehitystyö ja koulutusneuvoston jäsenistöön mahtuu enemmän sen linjan opetushenkilökuntaa.

Toinen meille olennainen asia, joka kokouksessa mainittiin on Aallon Akateeminen Komitea (AAK) tekemä päätös hyväksyä uudet mainesanakriteerit. Nykyään teknillisen alan opiskelijat saavat mainesanan todistukseensa jos tutkintoon kuuluvien opintojen (mukaan lukien opinnäyte) opintopisteillä painotettu keskiarvo on vähintään 4,0 ja opinnäytetyön arvosana on 4 tai 5. Tämä eroa aiemmista kriteereissä, sillä aiemmin opinnäytetyön arvosanaa ei otettu huomioon painotetun keskiarvon laskussa. Käytännössä mainesanan saavuttaminen on siis pikkuriikkisen helpompaa jatkossa.

Kokouksen päätteeksi Dekaani kiitti komitean jäseniä tämän vuoden työstä ja toivotteli hyviä joululomia kaikille!

Hyviä joululomia omasta puolestani kaikille kiltalaisille :sparkles:

2 tykkäystä