TFM koulutusneuvoston kokous 1/21

We are back with kokousreferaatit. Tämän vuoden ensimmäinen TFM koulutusneuvoston kokous järjestettiin 26.1. Kirjoitettavaa asiaa tästä kokouksesta ei ole suuri määrä, koska suuri osa ajasta käytettiin diplomitöiden aiheiden ja arvosanojen hyväksymiseen. Yleistä kiinnostavaa asiaa tuli kuitenkin diplomitöistä myös esille ja vähän puhuttiin AllWell?-kyselystä.

Osa tässä kokouksessa käsitellyistä diplomitöistä oli hyvin pitkiä ja laajoja (lähes satasivuisia) ja tuli puheeksi toive lyhyemmistä töistä. Kokouksessa ei sanottu mitään eksplisiittistä sivumäärää, mutta oman käsityksen mukaan n. 60 sivua voi olla hyvä maksimi. Vaikka diplomityö onkin periaatteessa koko opintojen lopputyö ja 30op arvoinen, sitäkin pitää rajata tarpeeksi, jotta valmistaudutaan ajallaan ja ettei työhön käytetty tuntimäärä menisi yli 30op.

Jatkuen diplomitöihin, mainintaa tuli ‘we’-passiivin käytöstä. Dippatöissä on käytetty ‘we’-passiivia, joka kuulostaa monen henkilön tekemältä vaikka monet asiat työssä on tarkoitus tehdä itsenäisesti. Pelkän ‘we’-passiivin käytössä myös jää epäselväksi, mikä on tehty esimerkiksi valvojan tai ohjaajan avustuksella ja mikä on tehty itse. Viime vuonna itse muistan fysiikan puolelta maininnan, että ‘we’-passiivi on käytössä hyvin yleisesti fysiikan tutkimuksessa, mutta en muista oliko kyseessä yksilö vs. ryhmä vai enemmän se ettei tekstissä pitäisi olla mitään persoonaa vaan sen pitäisi olla täysin objektiivista. Tästä ehkä puhutaan enemmän jatkossa.

Viimeisenä aiheena oli AllWell?-kysely. Tänä vuonna kysely lähetetään toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille. Vastausprosentti vuonna 2020 oli ihan hyvää luokkaa 48%, mutta enemmän vastauksia olisi myös toivottu. Tulosten kommunikointia kaikille opiskelijoille voisi myös parantaa, kun kuulemma nämä välittyvät enemmän niille, jotka ovat aktiivisia killoissa.

2 tykkäystä