TFM koulutusneuvoston kokous 6/20

Vaalihuuman keskellä Φrumille saadaan vaihteeksi muutakin kuin vaalijuttuja, nimittäin tiivistelmä TFM koulutusneuvoston kokouksesta, joka järjestettiin 20.10. Kokous oli varsin lyhyt, koronasta ei keskusteltu tällä kertaa mitään ja aikaa kului paljon diplomitöiden aiheiden ja arvosanojen hyväksymiseen. Vähän asiaa tuli kuitenkin liittyen sivuaineeseen ja vapaavalintaisiin opintoihin. Mitään muutoksia tähänkään ei tullut, löytyi lähinnä pientä ihmettelyä vastuuopettajien puolelta.

Viime aikoina opettajilla on ollut maisteritasolla epäselvyyksiä siitä kuka hyväksyy opiskelijoiden sivuaineen ja vapaavalintaiset opinnot. Kuuluuko tämä vastuu maisteriohjelman vastuuprofessorille tai suunnittelijalle vai jollekin muulle? Tällä hetkellä oppimispalveluiden henkilöt Johanna Bovellan ja Taru Bister hoitavat asian. Epäselvyyttä tähän on aiheuttanut Into:n sivut sivuaineesta, joka on lyhyt ja ei kerro kovin paljon. Tästä sivusta on kyse:

https://into.aalto.fi/display/enmathor/Minor+2020-2022

Sivulla lukee suoraan “The selection of minor is confirmed in the personal study plan after approval by a professor in charge” joka aiheutti hämmennystä, koska se on ristiriidassa edellisen kappaleen kanssa. Keskustelun perusteella Intossa lukeva lause näyttää pätevän lähinnä siinä tapauksessa, jos sivuaineen on suorittanut jossain toisessa yliopistossa. Sivun informaatio päivitetään olemassa olevan käytännön mukaiseksi.

Tähän liittyen tuli myös ilmi ettei ohjelman vastuuopettajalla ole käytännössä mitään tietoa yksittäisten opiskelijoiden opintosuunnitelmista, joka tuntuu vähän kummalliselta. Tähän saatetaan palata seuraavalla kerralla ja ehkä jotain muutoksia esitetään.

1 tykkäys