TFM koulutusneuvoston kokous 7/21

Moikka taas, tässä on taas pitkästä aikaa kokousreferaatti TFM koulutusneuvoston kokouksesta. Tänä vuonna kokouksista kirjoittaminen on jäänyt vähän vähemmälle johtuen omista kiireistä (classic) ja ei välttämättä ole ollut aina mielenkiintoisinta kirjoitettavaa kokouksista. Tälläkin kertaa virallinen kokous oli varsin lyhyt. Myöhemmin kuitenkin jatkettiin epävirallisilla keskusteluilla fuksien mallilukkareista jonka nykyiset fuksikapteenit ja opintovastaava toivat esiin kokouksen jälkeen.

Eilen 14.12.2021 oli siis TFM koulutusneuvoston viimeinen kokous… ikinä. Nimittäin TFM koulutusneuvosto jakautuu ensi vuodeksi kahtia erikseen (1) Matematiikan ja operaatiotutkimuksen maisteriohjelman ja (2) Teknillisen fysiikan maisteriohjelman koulutusneuvostoihin ja tästä onkin uusi ja nykyinen opintovastaava myös kirjoittanut Fiirumille.

Tämä kokous alkoi, kuten aina, diplomitöiden aiheiden hyväksymisellä ja valmiiden diplomitöiden arvosanojen hyväksymisellä. Kivaa on ollut olla aitiopaikalla kuulemassa ja lukemassa arvosanojen selityksiä. Ja sen mitä itse olen dippoja nähnyt niin ne on aina ollut tosi hyviä eli ihan legit mun mielestä on ollut kiinnostavaa seurata arviointiprosessia!

Tämän jälkeen pikkasen oli puhetta ensi kevään opetuksesta, erityisesti siitä onko lähi- vai etäopetusta. Matematiikalla mietittiin pienempiin luokkahuoneisiin palaamista laskareissa eli 40 paikkaa 40 opiskelijalle ison luentosalin sijaan. Tämä johtuu siitäkin, että idea olisi pitää luentoja ainakin jonkun verran taas luentosaleissa. Käsitykseni mukaan myös fysiikalla toivotaan, että kaikki voitaisiin pitää kontaktina kampuksella. Tämä saattaa vielä muuttua ja virallinen linjaus tulee Aallon puolelta joskus myöhemmin.

Toinen asia tuli ilmi, että teknillisen fysiikan laitos ja sähkötekniikan ja nanotekniikan (jos suomensin oikein) laitos ovat aloittaneet yhteistyön Helsingin yliopiston kanssa, jossa tiettyjä kursseja Helsingin yliopistolta voi sisällyttää tutkintoon ja niiden on tarkoitus täydentää Aallon kursseja. Asiasta kiinnostuneet voivat lukea ja nähdä kursseja Intosta (on ollut toiminnassa jo 14.10 alkaen)

https://into.aalto.fi/display/enengphys/Studies+in+quantum+technology

Viimeisenä asiana oli koulutusneuvostojen jakautuminen kahtia. Molemmissa neuvostoissa tulee olemaan 6 jäsentä, 3 varsinaista jäsentä ja 3 varajäsentä. Ainakin viime vuosien aikana TFM kokousta on johdettu fysiikan puolelta ja nyt joku matematiikan professori joutuu ottamaan vastuun tästä matematiikan neuvostossa. Mika Sillanpää on ollut matikan proffien mielestä hyvä esimerkki. Siihen loppui TFM koulutusneuvoston yhteiset kokoukset ja asiat muuttuvat ensi vuodeksi. Omasta puolestani oikein hyvää joulua ja hyvää uuttavuotta kaikille kiltalaisille!

Uudet opintoadjutantit ja opintovastaava toivottavasti jatkatte näiden referaattien kirjoittamista ja aktiivista toimintaa edustamalla opiskelijoita. Omalta osaltani tähän jäänee piakkoin opintoadjutantin hommat ja kokousreferaattien kirjoitus. Voin siis sanoa että:

‘and we are done.’ :ok_hand: